Fietsendrager kopen: is goedkoop, duurkoop?

Een goede vraag met direct het antwoord: Niet elke goedkope fietsendrager, is duurkoop. Wanneer je je gaat oriënteren op een fietsendrager, heb je vast een budget is gedachten. Zeer logisch, want wanneer je een fietsendrager wilt kopen, kom je deze tegen in verschillende prijsklassen; zowel goedkope fietsendragers, als ook het hogere segment met de daarbij behorende hogere prijs.

Goedkope trekhaak fietsendrager

Goedkope trekhaak fietsendragers zijn er zeker te vinden. Vaak zijn deze merkloos, of is het een type die je tegenkomt onder verschillende merknamen. Een goedkope fietsendrager betekent niet altijd dat deze van mindere kwaliteit is, toch is dit vaak wel het geval. De eerste jaren zal je zeker plezier hebben aan een goedkope fietsendrager, maar naarmate de jaren verstrijken ga je tóch merken dat het materiaalgebruik en de behandeling hiervan van andere kwaliteit is. Je ziet dit vaak aan het gebruik van het type staal en de poedercoating. Daarnaast is het kunststof van wat mindere kwaliteit. De levensduur van een goedkope fietsendrager is korter. Op zich prima, want al het waar naar zijn geld.

Daarnaast is het gebruiksgemak een stuk minder. Het begint vaak al met het zelf in elkaar zetten van de fietsendrager. Waarbij je bij het hogere segment de fietsendrager voorgemonteerd krijgt aangeleverd, dien je bij een fietsendrager uit het goedkopere segment alles nog te monteren. Geen probleem natuurlijk, maar wel even iets om rekening mee te houden. Daarnaast is de montage op de trekhaakmet het nodige handwerk. Het monteren op de trekhaak zal in veel gevallen niet met een snelkoppeling zijn, maar met een montagesleutel. Al met al kost het wat meer tijd.

Verder is het belangrijk om na te gaan wat de garantie is en of het bedrijf goed te bereiken is. Waarbij de merken, zoals Thule, XLC en Pro User een eigen klantenservice hebben, is dit niet zo bij een goedkopere fietsendrager. Logisch ook en goed te beredeneren, aangezien alles ook zijn waarde heeft. De garantie op een Thule fietsendrager bedraagt 5 jaar. Op de goedekopere fietsendragers is dit vaak 1 jaar.

Sfeerafbeelding Thule

Goedkope fietsendragers op het dak en op de achterklep

Wanneer de fietsendrager niet op de trekhaak van de auto past, omdat deze al bezet is door bijvoorbeeld een caravan, of je auto heeft geen trekhaak, dan is een fietsendrager voor op het dak óf een fietsendrager op de achterklep, een goede optie. Ook deze heb je in verschillende prijscategorieën; van goedkope exemplaren, tot het hogere segment dak fietsendrager. Hier geldt ook dat de levensduur, het gebruiksgemak, het monteren en de garantie en service anders is opgebouwd. Iets om rekening mee te houden.

Goedkope dak fietsendrager

Wel of geen goedkope fietsendrager kopen?

Uiteraard kunnen wij niet in ieders beurs kijken. Een goedkope fietsendrager is per definitie geen slechte fietsendrager. Houdt rekening met meer tijd die je kwijt bent aan de montage en het op de auto zetten van de fietsendrager.

Toch willen we je even een simpel rekenvoorbeeld geven:

Stel je koopt een fietsendrager.  De prijs van een goedkope fietsendrager is € 200,- en van de duurdere variant € 450,-. Het is redelijk dat we ervan uit mogen gaan dat de levensduur van de goedkopere fietsendrager 8 jaar is. De levensduur van de duurdere variant zetten we op 15 jaar.

Goedkope fietsendrager:
Prijs: € 200,-
Levensduur: 8 jaar
Kosten bij gebruik per jaar: € 25,- 

Duurdere fietsendrager:
Prijs: € 450,-
Levensduur: 15 jaar
Kosten bij gebruik per jaar: € 30,-

Het verschil is uiteindelijk maar € 5,- per jaar, waarbij de voordelen groot zijn ten op zichte van de goedkopere fietsendrager.

Voordelen:
– Meer gebruiksgemak bij trekhaakmontage en plaatsing van de fietsen
– Langere garantieperiode en goed bereikbare klantenservice
– Designtechnisch vaak mooier

Alle fietsendragers laagste prijs

Van alle fietsendragers die Fietsendragertest.nl heeft getest hebben wij alle plussen en minnen voor je opgesomd. Hierdoor zie je direct welke fietsendrager door ons het best is getest. Maar niet alleen dat. Van de grootste aanbieders op het gebied van fietsendragers, zie je direct de laagste prijs. De prijzen worden meerdere keren per dag gesynchroniseerd. Hierdoor weet jij direct bij welke aanbieder de fietsendrager van jouw keuze de laagste prijs heeft. En dat scheelt behoorlijk!

VIND DE BESTE FIETSENDRAGER


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *