Waarom fietsendrager kopen voor elektrische fietsen?

Steeds meer mensen, zowel ouderen als jongeren zien het gemak van de elektrische fiets. Het is ook ideaal. Je kunt gaan en staan waar je wilt, maar bent niet gehinderd door tegenwind op de terugweg. Je actieradius is ook een stuk groter, kortom je kunt verder komen dan puur op fysieke conditie. Je kunt bijvoorbeeld net naar dat mooie stadje fietsen en dat met alle gemak.

Op vakantie of een dagje weg is met de Ebike natuurlijk ook heerlijk. Je kunt een langere fietsroute rijden en met een fietsroute van de ANWB is het echt fijn buiten-zijn. Maar wat is nu een betrouwbare fietsendrager waar gegarandeerd je fietsen op blijven staan? Fietsendragertest.nl vond hoog tijd om te gaan testen!

Heb je voor elektrische fietsen een andere fietsendrager nodig?

Kort gezegd: Ja. Voor elektrische fietsen heb je een andere fietsendrager nodig. Dit heeft te maken met het feit dat een elektrische fiets vaak wat zwaarder is en soms ook wat robuuster. Dit komt onder andere door de accu en de motor. Daarnaast is ook de bouw van een elektrische fiets zwaarder ten op zichte van een gewone fiets. Je wilt immers dat je nieuwe elektrische fietsen niet beschadigen op de fietsendrager, doordat ze te dicht bij elkaar staan. Gelukkig is de afstand tussen de fietsen bij een fietsendrager voor elektrische fietsen ruimer. Daarnaast mag de fietsendrager meer gewicht dragen. Doorgaans is het draaggewicht 60 kg. Verder is er goed gekeken naar de montage van de e-bikes, deze dient eenvoudig te zijn. Aangezien je E-bike vaak wat zwaarder is, wordt er bij een fietsendrager voor elektrische fietsen altijd een oprijgoot aangeboden als optie. Dat scheelt weer tillen!

thule-oprijgoot Fietsendragertest.nl

Het verschil tussen een gewone fietsendrager en een fietsendrager voor elektrische fietsen

Het voornaamste verschil zit ‘m in het draagvermogen van de fietsendrager. Voor een reguliere fietsendrager ligt dit doorgaans tussen de 40 en 50 kg, waarbij dit voor een drager voor elektrische fietsen 60 kg is. Een E bike mag dus niet op een reguliere fietsendrager, maar een gewone fiets mag uiteraard wel op een E bike fietsendrager.

De beste fietsendrager voor elektrische fietsen

Alvorens deze vraag te beantwoorden, is het goed om na te gaan welke merken fietsendragers er allemaal zijn voor het vervoeren van elektrische fietsen. Als je een beetje bekend bent in de fietsbranche, dan zullen veel merken je wel bekend voorkomen. We nemen ze graag even met je door.

Welke merken hebben een fietsendrager voor elektrische fietsen?

Tegenwoordig zijn er best veel merken in omloop op het gebied van fiets-accessoires en auto-accessoires. Deze merken krijgen steeds meer terrein in het ontwikkelen en produceren van fietsendragers. De vraag is groot en het product gewenst. Aangezien deze merken weten wat er belangrijk is aan het ontwikkelen van een fietsendrager, de zogenaamde wensen, zie je dat er veel is verbeterd op dat gebied. Vooral als je kijkt naar de fietsendrager voor elektrische fietsen. We noemen de meest bekende merken voor je op:

Thule fietsendrager voor Elektrische fietsen

Een veelvoorkomend merk is het merk Thule. Dit merk, afkomstig uit Zweden, staat voor kwaliteit van hun producten in vrijetijdsbesteding. Thule heeft een 3-tal fietsendragers voor op de trekhaak die geschikt zijn voor elektrische fietsen:

Lees de volledige review:

Thule Easyfold XT2 933

Thule VeloSpace XT2 938

Thule EuroPower 916

Pro User fietsendrager voor Elektrische fietsen

Een ander merk waar we erg enthousiast over zijnPro User fietsendragers, is de het merk Pro User. Dit merk heeft een groot assortiment op het gebied van fietsendragers voor elektrische fietsen. Het is allemaal begonnen met het model Pro User Diamant. Het unieke is dat deze fietsendrager opvouwbaar is, naast het feit dat deze uitermate geschikt is voor E bikes. De volgende 3 modellen zijn geschikt voor E-bikes:

Lees de volledige review:

Pro User Diamant

Pro User Diamant SG2

Pro User Diamant TG

XLC fietsendrager voor Elektrische fietsen

XLC is een bekend merk van fietsaccessoires en onderdelen. Dit merk heeft sinds kort ook een fietsendrager in het assortiment. En wat voor één. Licht van gewicht, maar

XLC Azura LED front Fietsendragertest.nl

tóch geschikt voor elektrische fietsen. Deze fietsendrager voor (elektrische) fietsen komt zeer goed uit onze test.

Lees de volledige review:

XLC Azura LED

Atera fietsendrager voor Elektrische fietsen

Atera, van oorsprong een Duitse fabrikant, heeft een groot assortiment fietsendragers. Vele zijn geschikt voor E bikes. De fietsendragers van dit merk kenmerken zich vanwege het mooie design. Verder zijn ze erg degelijk en gemakkelijk in gebruik. De fietsendrager die we graag even extra aandacht geven is de Atera Strada Vario. Deze fietsendrager is opvouwbaar, uitschuifbaar (uniek) en zeer fraai in zijn afwerking.

Lees de volledige review:

Atera Strada Vario 2

Wat is de beste fietsendrager voor je Ebike?

Uiteraard kunnen wij niet bepalen wat je wenst uit te geven aan een fietsendrager voor je Ebike. Dit budget is ons niet bekend. Fietsendragertest.nl houdt hier dan ook geen rekening mee. Toch zal het je verbazen, want de fietsendrager voor je Ebike die wij als best hebben beoordeeld is van het merk XLC. Deze drager zit wat betreft de prijs in het midden en daar krijg je echt een hele goede drager voor, die ook nog opvouwbaar is en gemakkelijk is op te bergen.VIND DE BESTE FIETSENDRAGER


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *