Wat is een opvouwbare fietsendrager?

Tegenwoordig hoor je het steeds meer. Naast de gewone fietsendrager, hoor je veel de term opvouwbare fietsendrager. Wat is nu een opvouwbare fietsendrager? Het antwoord is redelijk simpel, namelijk een fietsendrager die je compact kan opvouwen, zodat je deze gemakkelijk kan opbergen, zodra je de fietsendrager niet gebruikt. Meestal vouw je ‘m op als een koffermodel, zodat je aan de handgrepen de opgevouwen fietsendrager kan meenemen naar de schuur of garage.

fietsendrager-inklapbaar

Wat is het verschil tussen een opvouwbare en een inklapbare fietsendrager?

Helemaal niets. Hetzelfde als met friet én patat ;). We bedoelen hetzelfde, alleen we noemen het anders. Wanneer je dus op zoek bent naar een inklapbare fietsendrager en je typt dit in de zoekbalk van Google in, dan zul je op hetzelfde resultaat komen, als wanneer je zoekt op opvouwbare fietsendrager. Voor het gemak houden wij het op de term opvouwbare fietsendrager.

Merken opvouwbare fietsendragers

Er zijn diverse fietsendragermerken die opvouwbare fietsendragers in hun assortiment hebben. Sterker nog vrijwel elk merk heeft tegenwoordig 1 of 2 opvouwbare fietsendragers. Sommige zelfs voor het vervoeren van 3 fietsen. Voor het gemak noemen we ze even op:

Thule opvouwbare fietsendragers:

Thule heeft zijn opvouwbare fietsendragers de naam EasyFold meegegeven. Thule was het eerste merk dat met een opvouwbare fietsendrager op de markt kwam. Dit was begin 2011. Toen werd voor het eerst het model EasyFold gelanceerd. Inmiddels is de Easyfold verder ontwikkeld en zelfs leverbaar in een opvouwbaar model fietsendrager voor 3 fietsen.

Thule Easyfold XT serie

Opvouwbare fietsendrager.

Thule EasyFold XT3 934. Geschikt voor 3 fietsen.

Hapro opvouwbare fietsendrager:

Hapro is vooral bekend van de dakkoffers en skiboxen. Sinds 2010 heeft Hapro fietsendragers in het assortiment geintroduceerd. In het begin waren dit niet de meest gebruiksvriendelijke fietsendragers, maar tegenwoordig doen ze niet meer onder in vergelijking met de grote merken. De opvouwbare fietsendrager van Hapro is het model Atlas Premium XFold 2: Compact, makkelijk in gebruik en sterk genoeg om 2 E-bikes te vervoeren.

Hapro Atlas Premium XFold 2

Hapro-Atlas-Premium-X-Fold-2 opvouwbaar 2

Hapro Atlas Premium XFold2

XLC opvouwbare fietsendragers:

Wij vinden de XLC opvouwbare fietsendrager een regelrechte topper. Hoewel het merk ons in eerste instantie niet zoveel zei, blijkt XLC toch zeker een bekend fietsonderdelen merk te zijn. Zij hebben de XLC Azura LED 2.0 in het assortiment. Wij hebben deze getest en bij ons komt deze als zeer goed naar voren. Bekijk hier de testuitslag.

XLC Azura Xtra LED getest door Fietsendragertest.nl 1

Het testen van de XLC Azura Xtra LED 2.0

Pro User opvouwbare fietsendragers:

Wat een fijn merk is Pro User; Solide en betrouwbaar, met daarnaast het goede uitgangspunt dat niet alles zo duur hoeft te zijn. Met de Diamant heeft Pro User een modelserie neergezet die zich afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld in de postieve zin! Wij zijn erg enthousiast over de Pro User Diamant SG2; mooi vormgegeven en ideaal in gebruik.

Pro User Diamant SG2

Bekijk hier alle modellen van de Pro User Diamant.

De beste opvouwbare fietsendrager

De beste opvouwbare fietsendrager hebben wij getest en beoordeeld. Bekijk hier onze top 5 om na te gaan welke wij eruit vinden springen.

Goedkope opvouwbare fietsendrager

Wanneer je iets minder wenst uit te geven en een goedkope opvouwbare fietsendrager wilt, dan adviseren wij het merk Pro User. Wat wij eerder al aangaven in deze blog. Pro User staat voor kwaliteit tegen een interessante prijs. De Pro User Diamant is er al vanaf € 299,-. Deze is te koop bij o.a. Heuts en wordt gratis bezorgd binnen Nederland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *